top of page
Zoeken

Waarom coaching in de natuur?Op mijn website en op mijn Instagram heb je het misschien al weleens gezien. Ik ben gek van de natuur en deel hier dan ook veelvuldig over. Als wandelcoach spreek ik altijd af in een natuurgebied, ergens in Noord-Holland. Ik geloof in de helende werking van de natuur en mijn missie is om dit zoveel mogelijk mensen te laten ervaren. Ik breng je graag terug naar de (en je) natuur. Maar wat is er nu precies zo krachtig aan de natuur en hoe kan het je helpen?


Het brengt je naar het hier en nu


Wanneer je naar buiten gaat, de wind door je haren voelt, het geruis van de bladeren hoort en de geur van de herfst je neus prikkelt is het een stuk gemakkelijker om even uit je hoofd te komen. Kortom, de natuur helpt je om al je zintuigen open te zetten. Te zien en te zijn met wat er nu is. De natuur stimuleert je om even uit je gedachtestroom te stappen en aanwezig te zijn in het hier en nu. Het helpt je aarden.


De natuur heeft krachtige metaforen


Er is geen plek waar je zo duidelijk kunt zien dat alles voorbij gaat en voortdurend aan verandering onderhevig is. Niets blijft. Alles is afgestemd op elkaar. Tijdens een wandeling laat de natuur je dit voortdurend zien. Als je vastzit in je hoofd, je zwaarmoedig voelt is dit een welkome herinnering.


Rustgevende werking


Het is wetenschappelijk bewezen dat in de natuur zijn ervoor zorgt dat je bloeddruk daalt en je cortisol (stresshormoon) omlaag gaat. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. En is tijd in de natuur doorbrengen een hele effectieve manier om te ontprikkelen.


Beweging brengt beweging


Tijdens mijn coaching ga ik vrijwel altijd wandelen. Wandelen helpt om vastzittende gedachten weer te laten stromen. Letterlijke beweging brengt ook beweging in je hoofd. Door te wandelen in een rustige natuurrijke omgeving ontstaan inzichten en inspiratie. Dingen gaan weer stromen. Er ontstaat ruimte en lucht om even “gewoon” te Zijn.


Workshop in en met de natuur


Tijd doorbrengen in de natuur zorgt ook voor meer creativiteit en dat zou ik je graag willen laten ervaren in mijn workshop Inspiratie en Creatie in de natuur. We starten de workshop met een wandeling door natuurgebied ’t Twiske. Tijdens de wandeling verzamel je alles wat er op je pad komt, je aanspreekt en inspireert. Vervolgens gaan we hier, onder het genot van koffie/thee en wat lekkers, creatief mee aan de slag. Dit kan door middel van schrijven, tekenen, schilderen, etc. Ik zorg voor voldoende creatief materiaal zodat je inspiratie volop gaat stromen. En denk je nu: help ik ben helemaal niet creatief? Geen zorgen, in de praktijk is iedereen creatief, dat ga je ervaren. Dus heb je behoefte aan verbinding met de natuur? Wil je even een moment voor jezelf, tot rust komen en je hoofd helemaal leegmaken? Wil je gewoon even Zijn in alle rust? De tijd vergeten en even helemaal opgaan in wat je aan het doen bent? Uit je hoofd en naar je hart gaan? Dan is dit de workshop voor jou! De kosten zijn 38 euro, hierbij is alles inbegrepen. Aanstaande zaterdag 12 november van 09:30 tot 12:00 uur vindt de workshop plaats. Locatie: De Haal 94 in Oostzaan. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar lizzy@lizzismore.com

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page